НОВИНИ

September 6, 2011

Какво е необходимо, за да назначите професионален домоуправител.

Първото нещо, което трябва да направите е да се свържете с нас. Наш служител ще Ви посети в удобно за Вас време, ще огледа сградата и ще обсъди с Вас възможностите за поддръжка.

Огледът е безплатен и не Ви ангажира с решения.

Ще уточним дата за свикване на общо събрание, ще поставим покана на информационното табло и ще уведомим живущите, съгласно чл. 12, 13 и 14 от ЗУЕС.

На общото събрание ще Ви представим оферти съобразени с Вашите нужди и жилищен блок. Ще получите свидетелство за съдимост и автобиография на човека, който ще бъде Вашият професионален домоуправител. Ще получите кратко резюме на услугата професионален домоуправител.

Ако има кворум за провеждане на общо събрание, съгласно чл. 15 от ЗУЕС ще преминем към разглеждане на офертите, обсъждане на детайли и задаване на въпроси относно дейностите, които ще изпълнява фирмата.

Ако предложените условия отговарят на възгледите Ви относно управлението на общите части, ни възлагате да се заемем с управлението на етажната собственост, съгласно чл. 19, ал. 8.

Последната стъпка е подписване на договор за възлагане на управление на етажната собственост между управителя на фирмата и представители на етажната собственост. Протоколът от проведеното общо събрание се прилага към подписания договор.

Това е на кратко процедурата по назначаване на домоуправител, съгласно Закона за управление на етажната собственост.